Składniki:
- frytki mrożone lub robione ze świeżych ziemniaków (ilość zależy od tego ile potraficie zjeść naraz)
- keczup
- sos czosnkowy (tutaj przepis)
- sól
- 1 podwójny filet z kurczaka
- przyprawa do gyrosa lub kebaba
- oliwa do smażenia
- sól
- nieduża główka kapusty pekińskiej
- pomidor
- kukurydza z puszki
- 2 ogórki kiszone
Przygotowanie:
- Filet z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki, obsypujemy solą i przyprawą do kebaba, odstawiamy na 10 min. do lodówki, aby się zamarynowało.
- W tym czasie siekamy składniki na surówkę. Kapustę pekińską siekamy bardzo drobno, pomidory i ogórki kiszone w półplasterki. wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
- W między czasie smażymy frytki i rozkładamy na porcje i odrobinę solimy.
- Mięso również smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Usmażony filet układamy na frytkach i polewamy obficie keczupem.
- Na mięso rozkładamy surówkę i wierzch polewamy sosem czosnkowym.
- Gotowe teraz tylko wystarczy dobrać odpowiedni napój ;-) i życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz